Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

Náplň:
1 kg hrušek již okrájených a vykrájených
250 ml vody
1 citron
1 kousek skořice
4 hřebíčky
3 – 4 lžíce cukru
10 plátků želatiny
1 lžíce alkoholu (hruškovice, rumu,…..)

Korpus:
150g máslových sušenek
40g másla
2 lžíce mléka

Na ozdobení:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru moučka

POSTUP

Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout.

Do vody dáme svařit skořici, hřebíček a kůru a šťávu z citronu. Hrušky oloupeme, okrájíme a nakrájíme na kousky. Hrušky dáme do hrnce a přilijeme přecezenou svařenou ochucenou vodou. Vše povaříme asi 5 – 10 min dle tvrdosti hrušek. Přidáme cukr a hrušky rozmichujeme. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Až plátky změknou, vymačkáme je od přebytečné vody a rozpustíme v teplém hruškovém pyré. Přidáme alkohol a vše promícháme. Necháme lehce prochladnout a nalijeme na sušenkový korpus.

Dáme do chladničky nejlépe na noc uležet. Zdobíme našlehanou smetanou s cukrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené...
Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku...
Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do...

RECEPTY