Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté buchty s tvarohem

Kdo by neměl rád kynuté buchty, takový člověk snad ani neexistuje.

SUROVINY

Základní kynuté těsto na buchty, záviny – viz základní recepty

Tvarohová náplň
500g tvarohu (2 kostky)
100g cukru
2 žloutky
2 hrsti rozinek namočených v rumu
vanilka
citronová kůra

rozpuštěné máslo na potření buchet a pekáče
moučkový cukr na posypání

POSTUP

Těsto připravíme dle návodu. Necháme kynout.

Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutky do hustější hmoty. Potom přidáme okapané rozinky a zamícháme. Pokud se nám zdá tvaroh moc hustý můžeme kápnout rum z rozinek, ale do buchet je lepší tvaroh tužší.

Z těsta uždibujeme kousky velikosti polévkové lžíce. V dlani rozprostřeme na placku, do ní dáme lžičku tvarohu. Spojíme protilehlé strany, potom druhé a spojem vkládáme do pekáčku, který jsme vymazali máslem. Celou buchtu potřeme rozpuštěným máslem. Buchty vkládáme do pekáče hezky vedle sebe a necháme chvilinku vykynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 180 – 200°C. Pečeme asi 30min. Při podávání posypeme moučkovým cukrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso dáme do hrnce a zalijeme coca colou, přidáme cibuli na klínky. Když není uzené ponořené, dolijeme vodou. Vaříme pod poklicí...
Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Těsto: Všechny ingredience zpracujeme na vále na hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout. Těsto vyválíme do kruhu o velikosti koláčové...

RECEPTY