Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bílá a zelená

Bílý i zelený chřest je naprosto stejná rostlina s tím rozdílem, že bílý roste pouze v půdě bez přístupu světla (a tudíž neprodukuje zelený chlorofyl), odkud je pak rovnou i sklízen. Chuťově je bílý chřest jemnější a křehčí než zelený. Bílý chřest je také sklízen o něco dříve než ten zabarvený, zelený.

MENU

Salát s bílým chřestem a chřestovým koláčem

Chřestová krémová polévka

Vařený chřest s jemnou omáčkou

Hovězí pečené na hořčici s chřestem, houbami a bramborami s česnekem a šalvějí

Dezert – bílá a zelená

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

(Vrátili jsme se trochu v čase, ale zase je to lehké na přípravu)...
v mnoha rodinách v našich zeměpisných šířkách a délkách, se stále o rybě hovoří jen před Vánoci. Je...
Další degustace, tentokrát na téma houby....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...

RECEPTY