Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zase králíka, fuj ani Puňťa to nežere. Ale my s chutí
1 králík nebo 4 králičí stehna
4 stroužky česneku
150g špeku či slaniny
2 lžíce másla
Sůl, pepř
100 ml vody či vývaru nebo polévky
Králíka očistíme.
Asi tak z poloviny špeku či slaniny nakrájíme klínky a tě mi králíka prošpikujeme.
Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem (já česnek strouhám, protože nesnáším mytí lisu na česnek, ale fakt hodně).
Druhou půlku špeku nakrájíme na malé kostičky. Pekáček vymažeme máslem, dáme špek a na to dáme králíka. Podlijeme polovinou vody. Přiklopíme. Pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Kontrolujeme a králíka přeléváme vypečenou šťávou.
Když je maso měkké, odklopíme a opečeme kůrčičku.
PS: nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem a špenátem (viz základní recepty)
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved