Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Králík pečený s česnekem a slaninou.

Zase králíka, fuj ani Puňťa to nežere. Ale my s chutí

SUROVINY

1 králík nebo 4 králičí stehna
4 stroužky česneku
150g špeku či slaniny
2 lžíce másla
Sůl, pepř
100 ml vody či vývaru nebo polévky

POSTUP

Králíka očistíme.

Asi tak z poloviny špeku či slaniny nakrájíme klínky a tě mi králíka prošpikujeme.

Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem (já česnek strouhám, protože nesnáším mytí lisu na česnek, ale fakt hodně).

Druhou půlku špeku nakrájíme na malé kostičky. Pekáček vymažeme máslem, dáme špek a na to dáme králíka. Podlijeme polovinou vody. Přiklopíme. Pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Kontrolujeme a králíka přeléváme vypečenou šťávou.

Když je maso měkké, odklopíme a opečeme kůrčičku.

PS: nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem  a špenátem (viz základní recepty)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek...
Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem. Dresink: V mističce našleháme olej,...
Sekt a jahody - znáte něco lepšího? Měla jsem narozeniny, tak proč nemít k nim i v tomto věku skvělý...

RECEPTY