Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Až když jsem kubu pomalu snědla. (protože já ho mám moc ráda) Jsem si uvědomila, že ho vlastně nemám na blogu. Tak rychle vyfotit a napsat recept.
300g velkých ječných krup
100g sušených hub
1 velké cibule
3 lžíce sádla nebo másla
3 – 5 stroužků česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
½ – 1 lžičky sušené majoránky
sůl, pepř
Kroupy předem namočím ve vodě nejlépe přes noc. Houby také namočíme ve studené vodě, ale stačí na 2 hodiny. Kroupy propereme, slijeme. Uvaříme je v nové osolené vodě do měkka. Trvá to asi 30 – 45 min.
Tak 10 minut před koncem varu tam přihodíme slité houby.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpustíme sádlo. Přihodíme cibuli a restujeme do zlatova. Přihodíme kmín a restujeme.
Vsypeme kroupy s houbami. Ochutíme česnekem, solí, pepřem a nakonec majoránkou, kterou hezky promneme mezi dlaněmi.
Tuto směs přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme cca 25 min při 200°C.
PS: Kdo nepotřebuje vidět zlaté prasátku, může přidat slaninu, s tou je to ještě lepší. A k tomu kyselou okurku – mňam.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved