Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vánoční Kuba

Až když jsem kubu pomalu snědla. (protože já ho mám moc ráda) Jsem si uvědomila, že ho vlastně nemám na blogu. Tak rychle vyfotit a napsat recept.

SUROVINY

300g velkých ječných krup
100g sušených hub
1 velké cibule
3 lžíce sádla nebo másla
3 – 5 stroužků česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
½ – 1 lžičky sušené majoránky
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Kroupy předem namočím ve vodě nejlépe přes noc. Houby také namočíme ve studené vodě, ale stačí na 2 hodiny. Kroupy propereme, slijeme. Uvaříme je v nové osolené vodě do měkka. Trvá to asi 30 – 45 min.

Tak 10 minut před koncem varu tam přihodíme slité houby.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpustíme sádlo. Přihodíme cibuli a restujeme do zlatova. Přihodíme kmín a restujeme.

Vsypeme kroupy s houbami. Ochutíme česnekem, solí, pepřem a nakonec majoránkou, kterou hezky promneme mezi dlaněmi.

Tuto směs přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme cca 25 min při 200°C.

PS: Kdo nepotřebuje vidět zlaté prasátku, může přidat slaninu, s tou je to ještě lepší. A k tomu kyselou okurku – mňam.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30...
Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme,...
Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x