Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Francouzský toust

Francouzský toust je skvělou volbou pro milovníky sladkých snídaní. Pokud doma najdeš pár plátků toustového chleba, vajíčka a smetanu, máš vyhráno.

Tento recept je rychlý, jednoduchý a výsledkem je křupavý toust s nadýchaným vnitřkem, ideální s ovocem nebo javorovým sirupem.

SUROVINY

8 plátků bílého toustového chleba
250ml smetany na vaření (může být i mléko, ale není to ono)
4 vejce
1 lžíce medu (nemusí být)

Shrnutí

POSTUP

Smetanu, vejce a med prošleháme v misce.

V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s máslem a olejem. Opečeme dozlatova.

Necháme na ubrousku okapat. Pocukrujeme.

Podáváme s různými omáčkami, šódem či ovocem.

Tip

Pokud máš doma navíc trochu vanilkového extraktu nebo skořici, můžeš je přidat do směsi – dodají toustům krásnou vůni.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám,...
Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme....
Stehna osolíme, opepříme. Vložíme do pekáčku. Každé stehno potřeme máslem a dáme na něj snítku rozmarýnu. (Nebo každé posypeme sušeným...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...
Rozinky dáme do misky a polejeme rumem. Občas promícháme, aby se nasákly všechny rovnoměrně. Dáme ohřát mléko, aby bylo jen...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x