Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomalu pečené vepřové

SUROVINY

2 kg vepřové krkovice nebo plece
8 stroužků česneku
1 lžíce papriky
100ml oleje
1 citron
2 lžičky soli
snítka saturejky a rozmarýnu

Shrnutí

POSTUP

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Kapustu rozčtvrtíme a vykrojíme košťál z prostředka. Dáme vařit maso a po 15 min přihodíme kapustu a uvaříme ji do...
Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně...
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ze všech surovin vytvoříme těsto, necháme zabalené ve folii v lednici odpočinout,pak vyválíme plát a vykrajujeme kolečka,ev.jiné tvary.Dáme na plech,můžeme...
Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x