Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní bylinky v kuchyni: Jak je využít a proč je zařadit do receptů

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma, ale také přinášejí spoustu vitamínů a antioxidantů. V tomto článku ti ukážu, jaké jarní bylinky jsou nejlepší, jak je využít při vaření a proč by neměly chybět v žádné kuchyni.

🌱 Proč používat bylinky?

Běžné dochucovadla často obsahují sůl, cukr nebo umělé přísady. Bylinky jsou přirozené, zdravé a dokážou zvýraznit chuť pokrmů bez zbytečných kalorií. Navíc podporují trávení a posilují imunitu.

Oblíbené jarní bylinky a jejich využití

Pažitka

Pažitka má jemnou cibulovou chuť a hodí se téměř do všech jídel – polévek, pomazánek, salátů i vajíček. Vyzkoušej například náš recept na jarní bylinkovou polévku.

Petrželka

Petrželka je klasikou, kterou oceníš ve všech zeleninových i masových receptech. Přidej ji čerstvou například do pečených bylinkových řízečků.

Kopr

Kopr patří k tradičním bylinkám, které se hodí k rybám, bramborám i polévkám. Má výraznou chuť, proto ho používej s citem. Zkuste třeba recept na kulajdu.

Kopřiva – zelený zázrak jara

Kopřiva je skvělá jarní bylinka plná vitamínů, minerálů a antioxidantů. V kuchyni ji můžete použít do polévek, špenátu nebo jako zdravou přísadu do smoothies. Před použitím ji vždy krátce spařte nebo povařte, aby zmizelo štípání. Můžete vyzkoušet třeba Polévku z mladých kopřiv a podmáslí

Medvědí česnek

Medvědí česnek je jarní specialita, která je nejen chutná, ale i velmi zdravá. Skvěle dochutí pestem, pomazánky nebo polévky. Podívej se na náš recept na pesto z medvědího česneku.

Tipy, jak bylinky skladovat a používat

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na


0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z chřestu odlámeme konce. Bílý chřest oloupeme. Dáme vařit vodu. Hodně vody. Osolíme, přidáme máslo, můžeme přidat trochu bílého vína,...
Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x