Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Skvělé teplé i studené

SUROVINY

1kg vepřového bůčku
1 celý česnek
sůl
velký svazek šalvěje či hrst sušené
cca 100ml vody

POSTUP

Vepřový bůček na povrchu nařežeme a řádně prosolíme i do spár.

Do pekáčku dáme česnek – celé stroužky a šalvějové lístky. Položíme nasolené maso a podlijeme trochou vody cca 1dl.

Přiklopíme a pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Často poléváme ochuceným výpekem. Potom odklopíme a maso krásně opečeme do křupava.

Česnek rozmačkáme do výpeku.

PS: Tento bůček je skvělý teplý i studený. Na chleba si namažu šťávu s česnekem, obložím masem, kyselou okurkou a cibulí. A když to zapijete dobrým červeným vínem či pivem. Hmmmm blaho….

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka...
Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě...
Nejdříve si připravíme zmrzlinu. Všechny uvedené ingredience na zmrzlinu promícháme metličkou a dáme do mrazáku. Každou ½ hodinu vidličkou zamícháme....

RECEPTY