Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

„Zase králíka, ani Punťa to už nežere.“ Zato my ho milujeme.

SUROVINY

1 králík naporcovaný (asi na 6 kousků)
150 g slaniny (6 plátků)
1 plátek másla na vymazání pekáčku
3 plátky másla
100ml vývaru
100ml bílého vína
250ml smetany
1 lžička škrobu
500 g kapustiček
2 větší mrkve nebo 500g baby karotky
100g žampionu
1 plátek másla
1 cibule
bílý pepř, sůl, muškátový oříšek

POSTUP

Králíka naporcujeme a každý kousek osolíme, opepříme a obalíme slaninou. Dáme do vymazaného pekáče. Přilijeme vývar, víno a na maso položíme plátky másla. Dáme do trouby péct na 180°C asi 60 min.

Na másle necháme orestovat cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme žampiony, kapustičky na půlky a mrkev na kolečka (nebo baby mrkev v celku) osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Krátce podusíme. My máme rádi zeleninu tvrdou, ale pokud ji chcete měkkou, před restováním ji budete muset povařit asi 5 min.

Měkké maso vyndáme z pekáče a šťávu zjemníme smetanou. Necháme trochu povařit. Pokud máte rádi zahuštěné šťávy, rozmícháme lžičku škrobu v troše vody a nalijeme do šťávy. Krátce povaříme. Vrátíme maso a přidáme zeleninu.

PS: Můžeme podávat s bramborovými noky (viz Jak na to), ale nám stačí vždy zelenina a králík.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z mouky, kakaa, másla, cukrů, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké těsto na vále, čí v robotu. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce...
Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji...
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3 minutách,...

RECEPTY