Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ještě pořád zrají rajčata a co s nimi, že?

SUROVINY

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 řapíky celeru
2 střední mrkve
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
750ml vývaru jakéhokoli viz Jak na to
5 rajčat
sůl, pepř
1 lžíce pecorina, parmazánu či jiného tvrdého sýra

POSTUP

Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer, cibuli. Opékáme do zlatova. Zasypeme cukrem a ještě chvilku restujeme, aby cukr zkaramelizoval.

Přihodíme česnek a zalijeme vývarem. Vaříme.

Rajčata nařízneme do kříže, dáme do kastrolu či misky a zalijeme horkou vodou. Potom rajčata vyndáme a oloupeme. Odstraníme bubáka a nakrájíme na kousky.

Přihodíme k zelenině a vše vaříme, až je zelenina krásně měkká. Rozmixujeme.

Podáváme s těstovinami a sypané sýrem.

PS: Pro obměnu můžete přidat do hotové polévky bazalkové nebo jiné pesto.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme....
Sušené brusinky si naložte do nějakého alkoholu. (Já samozřejmě použila kávové víno. A nechte odležet přes noc) Cukr dáme do kastrůlku,...
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky našleháme s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Bílky se solí našleháme dotuha. Do žloutkové pěny střídavě jemně zamícháváme...

RECEPTY