Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 stroužek česneku
1 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje nebo sádla
1 hrnek čočky
½ lžičky tymiánu sušeného
1 lžička oregana sušeného
1 lžička sladké papriky
vývar
sůl a pepř

POSTUP

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a zeleninu a pěkně opečeme do zlatova. Zalijeme vývarem asi 1,5l. Osolíme a pepříme.

Přidáme čočku, koření (já mám bylinky – tymián a oregano ze svoji zahrádky, tak jsou aromatičtější,
tak pokud se Vám zdá, že koření není výrazné, můžete špetku ještě přidat)
 a vaříme asi hodinu.

Po hodině částečně rozmixujeme a podle chuti ještě dochutíme.

Já podávám polévku s opečenou houstičkou na másle, a pro chlapi s opečenou pikantní klobáskou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku s kypřícím práškem, cukrem, máslem a vajíčkem zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme uležet alespoň 30 min. Nastrouháme...
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Slijeme. Rozmačkáme. Přidáme máslo a vytvoříme hustější kaši. Necháme trochu...
Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme...

RECEPTY