Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

300 g jahod
50g cukru
1 červená cibule
2 lžíce med
50ml vody
50ml citronové šťávy
30ml vinného octa
1 lžíce zarovnaná zázvoru (čerstvý, oloupaný, nastrouhaný)
1 chilli červená paprička
1 celá skořice
4 hřebíčky
sůl

POSTUP

o kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor. Povaříme asi 2 minuty. Potom přimícháme nakrájené jahody a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Hotové čatní naplníme do sklenic, necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Hermelín jen opečeme na grilu nebo pánvičce. Podáváme s čatním a bagetkou.

(Já, se přiznám, že pokud chvátám anebo si ho dělám jen pro sebe, hodím sýr do mikrovlnky. Pokud se nafoukne, hned mikrovlnku vypnu a sýr vyndám.)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...
1 palici česneku rozkrojíme celou na půl (foto). Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně...

RECEPTY