Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba s křenem, zdá se vám to divná kombinace. Ne, ne je skvělá.

SUROVINY

4 filety ryby (já měla candáta)
2 toustové chleby
4 lžíce mandlí
4 lžíce másla
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
4 lžičky citronové šťávy
špetka cit. kůry
sůl, pepř

POSTUP

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku.

Mandle nasekáme najemno.

Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi. Přidáme nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přihodíme špetku citronové kůry.

Rybu omyjeme, osušíme a dáme do vymazaného pekáčku. Jemně osolíme, opepříme. Na rybu navršíme rovnoměrně křenovou hmotu.

Pečeme při 200°C asi 15 – 20 min.

Můžeme podávat s bramborami, či jen se salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka, scedíme. Brambory dáme do mísy a rozmačkáme....
Brusinky si naložíme do alkoholu. Řepu a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém orestujeme cibuli a řepu...
Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme...

RECEPTY