Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát s uzenou makrelou

Je horko a nemáte chuť na teplé jídlo, připravte si tento lehký letní oběd či večeři.

SUROVINY

4 vejce
1 uzená makrela
1 ledový salát
1 okurka
150g rajčátek
1 jarní cibulka (nemusí být)

Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička bílého vinného octa
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Uzenou makrelu vykostíme a připravíme si špalíčky masa.

Ledový salát rozebereme na velikosti sousta, okurku nakrájíme na půl kolečka, rajčátka na půlky či čtvrtky. Vše dáme do mísy. Ingredience na zálivku dáme do skleněné skleničky s uzávěrem a protřepeme do emulze.

Nalijeme na zeleninu a promícháme.

Rozdělíme na talíře a přidáme kousky makrely a ztracená vejce, která po uvaření ihned vkládáme na salát.

PS: Tento recept vznikl, když někdo opět nedojedl makrelu a nechal tam jen malý proužek. Co s ním?

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout....
Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...

RECEPTY