Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

4 kuřecí prsa
200g ementálu
3 lžíce majonézy- viz. Jak na to
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce parmazánu
sůl, pepř
1 stroužek česneku, prolisovaný

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru. V misce si smícháme majonézu a zakysanou smetanu, přidáme parmazán, jemně osolíme a opepříme a ještě vmícháme prolisovaný česnek. Tuto směs nalijeme na připravená prsa. Pečeme 45 – 60 min. maso musí být měkké a směs bublající. Podáváme s vařenými bramborami.

PS: Na maso můžete dát jen jeden druh sýra anebo třeba i zbytky z nějaké párty. (ementál, čedar, eidam či hermelín). Dobrý je k tomu salát z kapustiček se sušeným ovocem – viz recepty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme,...
Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám, nakrájejte...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce...

RECEPTY