Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

250g jahod (nakrájené na kousky)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce portského vína (dětem dejte lžíci čaje)
1 smetana ke šlehání
1 jogurt bílý smetanový
1 jesenka – kondenzované mléko
1 sušenky

POSTUP

Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit.

Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt.

Do skleniček nebo mističek rozdrobíme sušenky, polejeme je šťávou z jahod. Naskládáme jahody a na ně opatrně nalijeme ochucenou šlehačku. Ozdobíme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Králíka očistíme. Asi tak z poloviny špeku či slaniny nakrájíme klínky a tě mi králíka prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným...
V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco...
Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer,...

RECEPTY