Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Receptů z dýně najdete na stránkách už několik i polévek. Když je to tak variabilní zelenina, která se dá použít naslano i nasladko. A těch příchutí co dokáže snést.

SUROVINY

1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
kousek nastrouhaného zázvoru (asi 1 cm)
1 kokosové mléko
sůl, pepř
špetka saturejky

POSTUP

Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme kokosové mléko a zázvor a nasekanou saturejku. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.

PS: K polévce můžeme podávat různé tyčky z chlebového, pizzového či listového těsta.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru....
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo....
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc. Připravíme...

RECEPTY