Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřová panenka ve slanině

SUROVINY

1 vepřová panenka
4 plátky slaniny
1 lžíce oleje nebo sádla

POSTUP

Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky. Odřízneme. Stejným způsobem zbavíme maso všech blan.

Panenku rozkrojíme na 4 kusy. Kousky masa zabalíme do slaniny. Na rozpáleném oleji na pánvičce zprudka opečeme a strčíme do trouby na 180°C cca 10 – 15 min min. (Podle toho jak jí máte rádi – já středně propečenou, medium). Panenku po upečení necháme ještě několik minut odpočinout.

Pozor! Pokud máte pánev s plastovým držadlem, přendejte maso do pekáčku!

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem) Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm. Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu...
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...

RECEPTY