Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Pod jakým názvem ji pečete vy?
1 veka nebo 9 rohlíků či 7 housek (asi 360g)
cca 6 naběraček vývaru
500g uzeného krkovice nebo bůček
500g vepřového bůčku
6 vajec
2 – 3 pórky
2 hrsti kopřiv
5 – 6 stroužků česneku
sůl
Veku si nakrájíme den předem na kostičky a necháme přes noc oschnout.
Maso uvaříme do měkka a také nakrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na kolečka.
Kopřivy opereme a spaříme horkou vodou. Nasekáme.
Česnek nastrouháme či prolisujeme nebo utřeme se solí.
Veku namočíme vývarem z masa. Přidáváme postupně, protože každé pečivo jinak saje tekutinu. (a nevím, jak velkou máte naběračku) Veka musí být navlhčená, ale ne blátivá.
Potom vše přihodíme – maso, pórek, česnek, nasekanou kopřivu a žloutky. Osolíme.
Bílky si našleháme s trochou solí do pevného sněhu. A potom opatrně vmícháme do směsi.
Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v rozpálené troubě 180-200°C cca 50 – 60 min.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved