Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Velikonoční sekanice, hlavička či svítek

Pod jakým názvem ji pečete vy?

SUROVINY

1 veka nebo 9 rohlíků či 7 housek (asi 360g)
cca 6 naběraček vývaru
500g uzeného krkovice nebo bůček
500g vepřového bůčku
6 vajec
2 – 3 pórky
2 hrsti kopřiv
5 – 6 stroužků česneku
sůl

POSTUP

Veku si nakrájíme den předem na kostičky a necháme přes noc oschnout.

Maso uvaříme do měkka a také nakrájíme na kostičky. Pórek pokrájíme na kolečka.

Kopřivy opereme a spaříme horkou vodou. Nasekáme.

Česnek nastrouháme či prolisujeme nebo utřeme se solí.

Veku namočíme vývarem z masa. Přidáváme postupně, protože každé pečivo jinak saje tekutinu. (a nevím, jak velkou máte naběračku) Veka musí být navlhčená, ale ne blátivá.

Potom vše přihodíme – maso, pórek, česnek, nasekanou kopřivu a žloutky. Osolíme.

Bílky si našleháme s trochou solí do pevného sněhu. A potom opatrně vmícháme do směsi.

Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v rozpálené troubě 180-200°C cca 50 – 60 min.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jablíčka omyjeme a z prostředka i se stopkou vykrojíme plátek. Dáme stranou. Ze zbytků jablek odstraníme jadřinec a nakrájíme na...
Vejce, máslo, med, skořici a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na vál prosejeme mouky a přidáme kypřící prášek. Do mouky nalijeme...
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...

RECEPTY