Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančovo- makové cukroví

SUROVINY

200g hladké mouky
3 lžíce mletého máku
½ lžičky jedlé sody
100g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžičky pomerančové kůry
1 vejce
100g másla změklého

Pomerančová poleva:
120 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladnout.

PS: Ozdobit cukroví můžeme dle svoji fantazie. Některé jsem jen pocukrovala, jiné jsem ozdobila vločkami z jedlého papíru a zbytek jsem potřela pomerančovou polevou.

Pomerančová poleva:

Prosátý moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou do husté hladké hmoty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, změklé máslo, a lžičku perníkového koření. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...

RECEPTY