Základní palačinkové těsto

(asi 10 palačinek)

SUROVINY:

0,5 litru polotučného mléka
2 vejce
250 g hladké mouky
1 špetku soli
olej na smažení

POSTUP:

Půl množství mléka, vejce a hladkou mouku důkladně smícháme na hladké těsto. Přilijeme druhou půlku mléka a osolíme. Opět promícháme. Necháme odležet asi 10 min, aby se suroviny pěkně propojili. Na sporáku řádně rozehřejeme pánev. Jakmile je pánev rozehřátá, kápneme na ni olej a krouživým pohybem rozprostřeme. 

Těsto vždy nejdříve promícháme a pomocí naběračky nalejeme dostatečné množství těsta, a opět krouživým pohybem vytvoříme krásnou palačinku. Smažíme po obou stranách do zlatava.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Hranolky pečené v troubě
Příloha

Hranolky pečené v troubě

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody.
Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být<br

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK