Piškotová roláda

SUROVINY:

5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic hrubé či polohrubé mouky
½ lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu

POSTUP:

Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný sníh, ten opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 8-10 minut. Po upečení plát sundáme z plechu. Papír opatrně sloupneme. Plát dáme na utěrku a po delší straně stočím. Necháme vychladnout.

Při naplnění opatrně roztočíme a naplníme, džemem, krémem atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Čočková polévka
Polévka

Čočková polévka

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce
dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a zeleninu

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK