Pečené brambory

Pečené brambory

SUROVINY:

750g – 1 kg brambor
sůl
olej

POSTUP:

Brambory oloupeme jen dle svého uvážení. (Já většinou peču neloupané, záleží na kvalitě.) Pokud je neloupeme, řádně je umyjeme a potom osušíme. 

Nakrájíme podélně na měsíčky asi na čtvrtiny, když je velká tak i na šestiny. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem. 

Dáme upéct do trouby při 200°C asi 50 min. Brambory zkontrolujeme vidličkou, zda jsou měkké a na povrchu by se měly vytvořit takové zlatavé puchýřky. Potom teprve brambory osolíme.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Salát s pampeliškových listů
Salát

Salát s pampeliškových listů

Pampelišky omyjeme a necháme okapat. Potom je natrháme na kousky, přidáme
pokrájená vejce, vyškvařenou slaninu a zalijeme dresinkem.
Dresink:
V mističce našleháme olej, víno, hořčici,

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK