Lívance

Lívance

SUROVINY:

350 ml mléka
200 g hladká mouka
1 vejce
10g droždí
2g cukr krupice
špetka soli

POSTUP:

Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka . Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout.

Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto promíchejte a osolte. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).

Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem nalijte vykynuté těsto a po obou stranách lívance opečte. 

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK