Kapří špízy

I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování

SUROVINY:

450g – 600g kapra
100g slaniny nebo špeku
4 cibule

Marináda:
½ nakrájené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička petržele
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka sušeného zázvoru nebo 2cm nastrouhaného čerstvého
1 ½ lžíce bílého vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř

POSTUP:

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce.

Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše promícháme, aby byly všechny kousky pokryté. Necháme odležet v chladu minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

Slaninu nakrájíme na kousky ve velikosti ryby a cibuli na klínky.

Po odležení rybu, slaninu a cibuli napícháme na střídačku na jehly nebo na namočené špejle.

Rozpálíme gril a potřeme ho špekem. Grilujeme cca 7 – 10 min.

Podáváme s limetou nebo s melounovým salátem – viz recept

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK