Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Našli jste jen dva hříbečky. Nevadí! Udělejte z nich polévku.

SUROVINY

750ml zeleninového vývaru
2 hříbky
2 lžíce másla
1 lžíce mouky hladké
1 hrnek mléka
1 žloutek
sůl, pepř
petrželka

POSTUP

Na másle usmažíme houby nakrájené na kousky. Přidáme mouku, necháme to osmažit. Zalijeme vývarem a zavaříme, osolíme, opepříme.

V mléce rozkvedláme žloutek. Toto nalijeme do polévky a stáhneme z plotny. Přidáme nasekanou petržel. Podáváme třeba se smaženou houskou nebo s bylinkovými houstičkami – viz recepty.

A máme skvělou večeři.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vývar necháme svařit ještě tak na polovic. Hořčice smícháme se zakysanou smetanou a estragonem. Přidáme prochladlý svařený vývar a omáčku...
Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
1 palici česneku rozkrojíme celou na půl (foto). Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně...

RECEPTY