Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pikantní vepřové maso s grepem

SUROVINY

600g libového vepřového masa (kýta)
6 lžic portského vína
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
500g čínského zelí (použijte spíše tvrdší prostředek)
3 pórky
2 grepy
1 chilli paprička
1 lžička medu
1 lžička škrobové moučky
1 dl studené vody
sůl, pepř

POSTUP

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc odležet.

Čínské zelí rozebereme a pokrájíme najemno. Pórek nakrájíme na kolečka. Grepy oloupeme. 1 a ½ grepu rozebereme na dílky bez šlupiček a se zbylé půlky si vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně nasekáme.

Na pánvi rozehřejeme olej a maso, vykapané z marinády, na něm opečeme ze všech stran dohněda. Opečené maso vyndáme a do pánve vhodíme čínské zelí, pórek a chilli papričku. Krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme zbylou marinádou a grapefruitovou šťávou, v níž jsme rozmíchali lžičku medu. Podusíme. V troše studené vody rozmícháme škrob a vlijeme do omáčky. Přidáme orestované maso a dílky s grepu a jen krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme.

Podáváme s kuskusem. (viz „jak na to“)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutkový krém: Část mléka nalijeme do hrnce. Trochu mléka si ponecháme v odměrné nádobě a v ní rozmícháme pudinkové prášky a rozšleháme...
Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...

RECEPTY