Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem

SUROVINY:

4 kachní prsa s kůží
pepř, sůl
asi 600g ananasu
200ml vývaru drůbežího
250ml pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
40ml pomerančového likéru, nebo rumu, nebo koňaku
50g vychlazeného másla
2 lžíce zeleného naloženého pepře

POSTUP:

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 – 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená). Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min. Potom maso přendáme a dáme do tepla.

Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny, tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Játra s jablky a cidrem
Maso

Játra s jablky a cidrem

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK