Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem

SUROVINY

4 kachní prsa s kůží
pepř, sůl
asi 600g ananasu
200ml vývaru drůbežího
250ml pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
40ml pomerančového likéru, nebo rumu, nebo koňaku
50g vychlazeného másla
2 lžíce zeleného naloženého pepře

POSTUP

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 – 5 min(aby byla kůže pěkně vypečená). Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min. Potom maso přendáme a dáme do tepla.

Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny, tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme. Cibuli, brambory, papriky a rajčata nakrájíme na klínky. Maso...
Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...
Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce. Naporcované kuře dáme do pekáčku...

RECEPTY