Kuře s česnekem a citronem

SUROVINY:

1 kuře

Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl

Bulgur:
500g bulguru
1l vody
sůl

POSTUP:

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.

Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete

Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK