Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Toustové košíčky s chřestem a kozím sýrem s bílou plísní

A zase chřest – mňam

SUROVINY

12 plátků toustového chlebů
150g kozího sýra s bílou plísní (Lidl)
12 stonků chřestu
100g sušené šunky

POSTUP

Troubu si rozpálíme na 200°C.

Plátky toustového chleba pomocí válečku na těsto rozválíme do tenka.

Formu na muffiny vymažeme máslem a vyložíme toustovým chlebem, tak aby nám vznikli košíčky.

Šunku nakrájíme na proužky.

Chřestu odlámeme tvrdé konce a odkrojíme špičky na ozdobu košíčků. Zbylé stonky nakrájíme na tenká kolečka a kozí sýr si také připravíme na kolečka. Teď začneme plnit košíčky. Nejdříve rozdělíme šunku, potom přidáme kolečka chřestu, na to rozprostřeme sýr a ten ozdobíme hlavičkami chřestu. Dáme zapéct 10 – 15 min.

PS: podáváme se salátem, nebo jen tak k vínu – třeba s odrůdou Sauvignon blanc.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

V mixéru rozmělníme medvědí česnek a semínka. Postupně přidáváme olej, sůl a pepř. Přendáme do mističky a přisypeme nastrouhaný parmazán. Uvaříme...
Těsto si můžeme připravit den předem. Dáme ho do lednice zabalený do folie na volno. Do mísy dáme mouku, cukr, uděláme...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech...
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme ji na...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x