Rybí menu – degustace

v mnoha rodinách v našich zeměpisných šířkách a délkách, se stále o rybě hovoří jen před Vánoci. Je to škoda, ryba by se zcela určitě měla dostat na náš stůl častěji. Proč? Důvodů je mnoho.

Za prvé, rybí maso je zdravé.

Za druhé, má nízký obsah tuku.

Za třetí obsahuje spoustu vitamínu.

A to hlavně, za čtvrté, je hrozně dobré!!!

Sestavit menu není jen tak. Dlouho o tom musíte přemýšlet, aby se chutě doplňovaly nebo aby gradovaly. Nesmí se přebíjet, ale prolínat. Občas je pro mne složitější menu vymyslet, než uvařit.

A jaké víno k rybímu menu?

K předkrmu bylo doporučeno (sommelierem panem Makovcem) růžové víno, např. Cabernet Sauvignon. Do polévky jsem použila Sauvignon – bílé suché víno. K teplému předkrmu a hlavnímu chodu se hodí Rulandské bílé, Ryzlink vlašský i Ryzlink rýnský.

Rybí menu:

– Rybí dortík z uzeného kapra, salát z červené řepy a mrkvový kaviár (viz. recept)
– Rybí polévka se šafránem
– Mořská treska, batátové pyré a jarní zelenina s máslovou omáčkou
– Jarní bramborový salát a filet ze pstruha (viz. recept)
– Pomerančový sorbet na modré laguně

Kapra (i uzeného), pstruhy, ale i slávky jsem koupila v Rybárně na Tř. 9. května v Táboře. V prodejně jsem si ryby nejdříve zamluvila a poprosila, zda by mi pstruhy nevyfiletovali. Ochotně mi vyšli vstříc. Druhý den měli vše připraveno a dobře upraveno. Byla jsem moc spokojená a jistě rybárnu opět navštívím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Mandarinkový dort
Dort

Mandarinkový dort

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C.
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr. šťávu. Ušleháme sníh s

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK