Květinové menu – degustace

Květen – to je květinové menu. Již loni jsem jedno pořádala a letos navazuji. Luční kvítí to je inspirace. Používám často kvítky na zdobení, vaření, zavařování. Květiny mi pomáhají dělat jídlo zábavnější, radostnější a hlavně barevnější. Všechny květiny a byliny jsou nasbírány u mě na chalupě – takže BIO.

Salát z louky se sýrovými chipsy a kuřecím masem
řebříček
mladé lístky pampelišek a jitrocele
šťovík
kerblík lesní
bršlice kozí noha
mochna husí
květy pažitky
chipsy z parmazánu
kuřecí maso naložené v jogurtu s kurkumou
dresink z pomerančového balsamica

Hovězí vývar s bylinkovými nočky
hovězí vývar – viz. jak uvařit
nočky – muškátový květ, bršlice, petržel, kerblík
ozdobeno aksamitníkem neboli afrikánem

Slaný koláč s lučním býlím
slané křehké těsto
sýrová náplň s bršlicí, kerblíkem a řebříčkem
dresink ze zakysané smetany

Kachní prsa, celerové pyré, omáčka z pampelišek a tulipánový salát
kachní prsa
celerové pyré – celer, smetana, máslo
omáčka z pampelišek – pampelišky ala kapary
tulipánový salátek – klasický sladkokyselý nálev

Pavlova s jedlými květy
sněhová pusinka
malinová omáčka
šlehačka
jedlé květy – šeřík, květy ovocných stromů, poupata růže, violky, rozrazil lékařský

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Těstoviny s dýní a šalvějí
Těstoviny

Těstoviny s dýní a šalvějí

Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem)
Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm.
Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu rozpustíme máslo a

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK