Francie – degustace

Toto degustační menu bylo sestaveno na přání mé kamarádky pro její rodinu jako
vánoční dárek. (Už u mě vše ochutnala a chtěla to dopřát i svým blízkým, což mě
velice těší). 
Trochu opožděný dárek, ale v dnešní uspěchané době dát dohromady dvě
samostatně fungující a zaneprázdněné rodiny je prostě problém. 

Pod stromečkem našli alespoň poukázku na menu inspirované klasikou francouzské kuchyně, která mne hrozně inspiruje. Každý kdo se o gastronomii a vaření zajímá, by se měl
seznámit s knihou Auguste Escoffiera, biblí francouzské kuchyně.

Co region to jiná úprava klasických jídel. Já poprvé ochutnala například cibulačku jako čistý vývar se zapečenou bagetou. (A tak ji teď podávám). Z historie je známo, že se cibulačka vařila ze šampaňského, jinde se připravuje z místního bílého vína a třeba v Normandii se používá cider.


Menu inspirované francouzskou kuchyní:
– Rillettes z vepřového masa
– Cibulová polévka
– Sendvič Croque mosieur se zeleninou ratatouille
– Hovězí po burgundsku
– Créme brulée

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Fazole s uzenou rybou
Ryba

Fazole s uzenou rybou

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého
povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík
celeru a krátce orestujeme.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK